Symbol som visar att personen är utbildad och certifierad inom Iyengar yoga metoden
Här undervisar endast certifierade Iyengaryoga-lärare eller kandidater under utbildning.

På Iyengaryogacenter är alla lärare certifierade lärare enligt Iyengaryoga-metoden. För det krävs att man har gått en utbildning som löper över flera år. Certifierade Iyengaryoga-lärare är kompetenta att leda elever i att utöva yoga på ett säkert sätt anpassat efter individuella behov.

Lärarkandidater som är under utbildning kan också hålla i klasser och då framgår det i schemat.

För att få tillåtelse att använda logotypen ovan krävs att läraren kontinuerligt vidareutbildar sig och utvecklas i sin yogapraktik.

IE: Ingrid Engström
Grundare och ägare av Iyengaryogacenter.

Certifierad Intermediate Senior I Iyengar yogalärare

Ingrid började träna yoga i England 1995. Yogan blev snabbt en del av hennes liv, som hon inte skulle vilja/kunna vara utan. 

Ingrid gick Iyengar lärarutbildning i England mellan 2003-2005 och flyttade tillbaka med sin familj till Göteborg 2003.

Iyengaryogacenter (tidigare Yoga Nu) startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget. Eftersom efterfrågan växte, utökade hon till att även hålla yoga klasser på Nordengården.

Sedan 2016 finns Iyengaryogacenter i stora och ljusa lokaler på Träringen 47B.

Ingrid har varit delaktig i IYFSE (Iyengar Yogaföreningen i Sverige) sedan den startades 2008 och är med i Utbildnings- och examenskommittén sedan flera år. Hon är även assessor, examinator vid yogalärarprov.

CY: Cher Young
Certifierad Iyengar Yogalärare

Ursprungligen kommer Cher från Kina, hon emigrerade till Nya Zealand vid 24 års ålder. Sen jobbade hon i Australien. Sedan 2003, bor hon med sin familj i Göteborg och jobbar på Volvo Personvagnar.

– Yoga är ljuset som tar den ultimata friheten in till mitt hjärta, säger Cher. Jag vill hjälpa människor att finna friheten i kroppen och ljuset i sina liv genom yoga.

Maria EdströmME: Maria Edström
Certifierad Iyengar Yogalärare

Min yogaresa började redan i 15-årsåldern, men min yogarlärarresa startade först 2015, för Ingrid Engström i Björkekärr.

Har nu undervisat på Iyengaryogacenter (fd Yoga Nu) sedan hösten 2016 och blev certifierad Iyengaryogalärare Introdoctory level 2 hösten 2018.

Jag tror på att träna inre och yttre balans på mattan för att sedan praktisera i vardagens sammanhang. Att utöva Iyengar yoga erbjuder en möjlighet till självkännedom, glädje och välbefinnande, oavsett förutsättningar och ålder. 

– Det är en ära att få leda klasser där vi utforskar yogans möjlighet tillsammans.

ML: Mari Lagerquist
Certifierad Iyengar Yogalärare

2008 började jag med yoga, det var dock inte kärlek vid första ögonkastet utan en långsam process där jag gradvis upptäckte vilken effekt yoga har på mig. Nu är yogan en viktig och vital del i hela mitt välbefinnande. 

Vad som speciellt tilltalar mig med Iyengaryoga är att det är fysiskt krävande samtidigt som man är väldigt noggrann. Genom denna noggrannhet upptäcker man samband och små egenheter i  kroppen. 

– Upptäckarglädje är något jag försöker förmedla i min undervisning.

Alberto Manco

AM: Alberto Manco
Certifierad Iyengar Yogalärare

Alberto Manco är uppvuxen i Rom, Italien och har bott i Sverige över drygt 20 år. 2005 började han utöva Iyengar yoga och 2012 blev han certifierad lärare.

Han är dessutom en mycket uppskattad Osteopat med egen praktik i både Alingsås och i Göteborg.

Alberto blev förtjust Iyengar yoga där han upptäckte ett annat synsätt att betrakta kroppen i sin helhet. Man kan enligt honom organisera alla systemen i kroppen och öka eller upprätthålla en hälsomässig balans genom asanasutövande.

Elever som går hans klasser uppskattar också hur Alberto gärna då av då avdramatiserar det gedigna yogaarbetet genom att få med sig alla i ett befriande skratt.

– Jag älskar att undervisa och att få klassdeltagarna att fokusera på sitt eget arbete samtidigt som jag kan förklara vad som faktiskt händer i kroppen.

HSO: Helen Stommel Olsson
Lärarkandidat

Helen började yoga för 17 år sedan hos Leela Hansen på Göteborgs Yogacentrum, när hon sökte sig dit som ett led i sin rehabilitering efter en nackskada. Hon fastnade direkt, då denna yogaform tar hänsyn till individens och kroppens begränsningar men samtidigt är utmanande och fysiskt krävande med sin utförliga pedagogik.

Tidigare har Helen alltid utövat olika sporter som handboll, friidrott och hästsport, där tävlingsmomentet var en viktig del av själva utövandet. Att inte tävla, koncentrera sig på nuet, vara i sig själv och i sin egen kropp är det hon uppskattar mest med yoga.

Nu är Helen inne på sista året på lärarutbildningen och har även undervisat ett år i egen regi – och bara älskar det! Att få förmånen att undervisa hos Ingrid är en stor ynnest, tycker Helen.

– Jag hoppas kunna förmedla min glädje och passion även till dig som besöker mina klasser.

Linda Fidler
Certifierad Iyengar Yogalärare

Linda är barnmorska och massageterapeut. Hon började praktisera Iyengaryoga 1998 hos Leela Hansen på Göteborgs Yoga centrum.

Efter en ett-årig fördjupningskurs och flytt till Stockholm växte intresset och passionen för Iyengaryoga.Linda gick sin lärarutbildning för Monika Haar 2012-2014,och innehar Introdoctory level 2 certifikat. 

Linda har undervisat på Vasastans Iyengaryoga under 3.5 år, och åker regelbundet till institutet i Pune, senast i februari 2016. 

Hösten 2019 tar Linda en paus och har inga regelbundna pass, men kanske möter du henne när hon hoppar in som vikare.

Katarina Harrysson

KH: Katarina Harrysson
Lärarkandidat

Katarina började med yoga som 16-åring då hon kom över en bok med instruktioner och det var kärlek från första stund. Yogan fick henne att känna sig stark, vig och gav självförtroende.

Idag är yogan ett sätt att hantera livet för Katarina, ett sätt att landa i den stressiga vardagen. Hon har provat många yogaformer men hamnade till slut på Iyengar yogacenter (tidigare Yoga nu) 2010 och tog lektioner för Ingrid. Katarina går nu tredje året på lärarutbildningen och undervisar på introduktionsnivån.

– Med yogan lär du känna dig själv och din kropp, en liten bit i taget.