Iyengar yoga

B.K.S. Iyengar

B.K.S Iyengar

B.K.S Iyengar, Guru-Ji, föddes 14 december 1918. Redan som mycket ung mötte han sin lärare och svåger Krishnamachariya. Yogan blev hans liv och det ägnade han sig sedan fullt ut. Mr. Iyengar har undervisat yoga sedan 1936, han var då 18 år. Han dog 20 augusti 2014.

Mr. Iyengar började undervisa i anslutning till ett sjukhus. Många av hans elever hade fysiska problem och han började då hitta på olika hjälpmedel för att de skulle kunna utöva yoga ändå och kunna tillgodogöra sig yogans alla främjande egenskaper för ett rörligare liv.

BKS Iyengar har noga analyserat yoga genom att använda sig själv som verktyg och har systematiserat hela asanasystemet och formulerat en egen tolkning av yoga i ett flertal böcker. Den mest kända av böckerna är ”Light on Yoga” som är en grundpelare inom yogalitteraturen.

Iyengar Yoga Göteborg

På Iyengar yogacenter Göteborg utövar vi Iyengar Yoga. Vi har yogakurser för både nybörjare och för de som är lite mer vana vid att göra yoga. Ung eller gammal, vig eller ovig, liten eller stor. Yoga kan utövas av alla. Välkommen in till oss på Iyengar Yoga Göteborg!

Läs mer om våra kurser och nivåer under kurser.

Yogaträning gör kroppen stark, smidig och uthållig. Du får god kroppshållning samtidigt som du blir mentalt ”peppad” och får lättare att möta livets prövningar. Du kommer att öka din kroppskontroll, känsla av välmående, din balans och flexibilitet.

Iyengar Yoga, som är en av världens mest utövade yogaformer, är en kraftfull och dynamisk form av yoga. Vi tar hjälp av klossar, filtar, bälten mm för att varje elev ska kunna göra ställningarna så bra och så säkert som möjligt och jobba med de olika förutsättningar vi alla har.

Gå gärna in och titta på den svenska Iyengar Yogaföreningens hemsida

[qemcalendar]

sv_SE