Iyengar yoga

B.K.S. Iyengar

B.K.S Iyengar

B.K.S Iyengar, Guru-Ji, was born December 14, 1918. As a very young man he met his teacher and brother-in-law Krishnamachariya. The yoga became his life and he devoted himself to it fully. Mr. Iyengar has been teaching yoga since 1936, when he was 18 years old. He passed away August 20, 2014.

Mr. Iyengar började undervisa i anslutning till ett sjukhus. Många av hans elever hade fysiska problem och han började då hitta på olika hjälpmedel för att de skulle kunna utöva yoga ändå och kunna tillgodogöra sig yogans alla främjande egenskaper för ett rörligare liv.

BKS Iyengar har noga analyserat yoga genom att använda sig själv som verktyg och har systematiserat hela asanasystemet och formulerat en egen tolkning av yoga i ett flertal böcker. Den mest kända av böckerna är ”Light on Yoga” som är en grundpelare inom yogalitteraturen.

Iyengar Yoga Göteborg

På Iyengar yogacenter Göteborg utövar vi Iyengar Yoga. Vi har yogakurser för både nybörjare och för de som är lite mer vana vid att göra yoga. Ung eller gammal, vig eller ovig, liten eller stor. Yoga kan utövas av alla. Välkommen in till oss på Iyengar Yoga Göteborg!

Läs mer om våra kurser och nivåer under kurser.

Yogaträning gör kroppen stark, smidig och uthållig. Du får god kroppshållning samtidigt som du blir mentalt ”peppad” och får lättare att möta livets prövningar. Du kommer att öka din kroppskontroll, känsla av välmående, din balans och flexibilitet.

Iyengar Yoga, som är en av världens mest utövade yogaformer, är en kraftfull och dynamisk form av yoga. Vi tar hjälp av klossar, filtar, bälten mm för att varje elev ska kunna göra ställningarna så bra och så säkert som möjligt och jobba med de olika förutsättningar vi alla har.

Gå gärna in och titta på den svenska Iyengar Yogaföreningens hemsida

[qemcalendar]

en_GB