Symbol som visar att personen är utbildad och certifierad inom Iyengar yoga metoden
Här undervisar endast certifierade Iyengaryoga-lärare eller kandidater under utbildning.

At Iyengar yoga center, all teachers are certified teachers according to the Iyengar yoga method. It requires training that runs over several years. Certified Iyengar yoga teachers are competent to guide students in practicing yoga safely adapted to individual needs.

Teacher candidates who are undergoing training can also hold classes and it will be noted in the schedule.

In order to be allowed to use the above logo, the teacher must continuously train and develop in her or his yoga practice.

IE: Ingrid Engström
Founder and owner of Iyengar Yoga center.

Certified Intermediate Senior I Iyengar yoga teacher

Ingrid began practicing yoga in England in 1995. The yoga soon became a part of her life, which she doesn't want to be without. 

Ingrid went to Iyengar teacher training in England between 2003-2005 and moved back with her family to Gothenburg in 2003.

Iyengaryogacenter (tidigare Yoga Nu) startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget. Eftersom efterfrågan växte, utökade hon till att även hålla yoga klasser på Nordengården.

Since 2016, Iyengar yoga center has been located in large and bright premises on Träringen 47B.

Ingrid har varit delaktig i IYFSE (Iyengar Yogaföreningen i Sverige) sedan den startades 2008 och är med i Utbildnings- och examenskommittén sedan flera år. Hon är även assessor, examinator vid yogalärarprov.

Katarina Harrysson

KH: Katarina Harrysson
Lärarkandidat

Katarina började med yoga som 16-åring då hon kom över en bok med instruktioner och det var kärlek från första stund. Yogan fick henne att känna sig stark, vig och gav självförtroende.

Idag är yogan ett sätt att hantera livet för Katarina, ett sätt att landa i den stressiga vardagen. Hon har provat många yogaformer men hamnade till slut på Iyengar yogacenter (tidigare Yoga nu) 2010 och tog lektioner för Ingrid. Katarina går nu tredje året på lärarutbildningen och undervisar på introduktionsnivån.

– Med yogan lär du känna dig själv och din kropp, en liten bit i taget.

Lisa Arnborg

LA: Lisa Arnborg
Lärarkandidat

Efter att ha tränat mycket sedan ungdomen både som dansare och sedan som instruktör på Friskis och Svettis började Lisa med yoga  i en period i livet då behovet av inre lugn och att komma i balans var starkt.

Lisa har en sjukgymnast-utbildning i bagaget och fastnade för just Iyengaryoga då den är noggrann och snäll mot kroppen oavsett eventuella skador eller stelhet. Yogan skall kännas fri och glad, alla skall känna sig välkomna tycker Lisa. Lisa går nu sista terminen av sex på lärarprogrammet för Ingrid på Göteborg Iyengaryogacentrum.

– Jag har aktivt yogat regelbundet i 10 år nu och för mig är  yogan ett sätt att mer nyfiket och objektivt kunna se mig utifrån och bli mer självsnäll och mjuk till livet. I min undervisning vill jag möta varje person med mjukhet och nyfikenhet. Lust, energi och glädje skall kännas i yogasalen!

Ulla Sundström

US: Ulla Sundström
Lärarkandidat

Ullas första kontakt med yogan var en kurs för gravida 1993, men det dröjde tio år innan hon började träna regelbundet, och då var det först yoga på gym. Ulla provade några olika yogaformer men fastnade för Iyengaryoga och har ägnat sig av denna metod mer eller mindre intensivt i runt 15 år.

Nu går Ulla första året på yogalärarutbildning hos Ingrid.

– Jag tycker om det metodiska och noggranna med Iyengarmetoden, liksom detta att alla kan utöva yoga efter sina förutsättningar och utvecklas. Yogan ger mig styrka, smidighet och bättre kroppskännedom, men är även en väg till att finna ett inre lugn.

Anna-Klara Sjögren

KS: Klara Sjögren
Lärarkandidat

Klara prövade Iyengaryoga 2001 i Australien och kände att det var ett utmärkt sätt att arbeta med sig själv och utvecklas både fysiskt och mentalt. Iyengaryoga har en genomtänkt pedagogik som minskar risken för skador och gör att alla kan vara med på sin nivå.

Efter att ha tränat Iyengaryoga i många år går nu Klara andra året på lärarutbildningen.

– Yogan är som en superkraft som gör oss starkare, smidigare och mer harmonisk utifrån våra egna förutsättningar.

Maria EdströmME: Maria Edström
Certifierad Iyengar Yogalärare

Min yogaresa började redan i 15-årsåldern, men min yogarlärarresa startade först 2015, för Ingrid Engström i Björkekärr.

Har nu undervisat på Iyengaryogacenter (fd Yoga Nu) sedan hösten 2016 och blev certifierad Iyengaryogalärare Introdoctory level 2 hösten 2018.

Jag tror på att träna inre och yttre balans på mattan för att sedan praktisera i vardagens sammanhang. Att utöva Iyengar yoga erbjuder en möjlighet till självkännedom, glädje och välbefinnande, oavsett förutsättningar och ålder. 

– Det är en ära att få leda klasser där vi utforskar yogans möjlighet tillsammans.