Symbol som visar att personen är utbildad och certifierad inom Iyengar yoga metoden
Här undervisar endast certifierade Iyengaryoga-lärare eller kandidater under utbildning.

At Iyengar yoga center, all teachers are certified teachers according to the Iyengar yoga method. It requires training that runs over several years. Certified Iyengar yoga teachers are competent to guide students in practicing yoga safely adapted to individual needs.

Teacher candidates who are undergoing training can also hold classes and it will be noted in the schedule.

In order to be allowed to use the above logo, the teacher must continuously train and develop in her or his yoga practice.

IE: Ingrid Engström
Founder and owner of Iyengar Yoga center.

Certified Intermediate Senior I Iyengar yoga teacher

Ingrid began practicing yoga in England in 1995. The yoga soon became a part of her life, which she doesn't want to be without. 

Ingrid went to Iyengar teacher training in England between 2003-2005 and moved back with her family to Gothenburg in 2003.

Iyengaryogacenter (tidigare Yoga Nu) startades våren 2008 med ett par klasser på Trätorget. Eftersom efterfrågan växte, utökade hon till att även hålla yoga klasser på Nordengården.

Since 2016, Iyengar yoga center has been located in large and bright premises on Träringen 47B.

Ingrid har varit delaktig i IYFSE (Iyengar Yogaföreningen i Sverige) sedan den startades 2008 och är med i Utbildnings- och examenskommittén sedan flera år. Hon är även assessor, examinator vid yogalärarprov.

Katarina Harrysson

KH: Katarina Harrysson
Certifierad Iyengar Yogalärare

Katarina började med yoga som 16-åring då hon kom över en bok med instruktioner och det var kärlek från första stund. Yogan fick henne att känna sig stark, vig och gav självförtroende.

Idag är yogan ett sätt att leva och hantera livet för Katarina, ett sätt att landa i den stressiga vardagen och hitta tillbaka till sig själv. Hon har provat många yogaformer men hamnade till slut på Iyengar yogacenter (tidigare Yoga nu) 2010 och tar regelbundet lektioner för Ingrid. 

– Med yogan lär du känna dig själv och din kropp, en liten bit i taget. Regelbunden Yoga kan ge dig kratften att komma förbi ditt inre motstånd, och fysiska och mentala blockeringar. 

Lisa Arnborg

LA: Lisa Arnborg
Certifierad Iyengar Yogalärare

Efter att ha tränat mycket sedan ungdomen både som dansare och sedan som instruktör på Friskis och Svettis började Lisa med yoga  i en period i livet då behovet av inre lugn och att komma i balans var starkt.

Lisa har en sjukgymnast-utbildning i bagaget och fastnade för just Iyengaryoga då den är noggrann och snäll mot kroppen oavsett eventuella skador eller stelhet. 

– För mig är  yogan ett sätt att mer nyfiket och objektivt kunna se sig utifrån och bli mer självsnäll och mjuk till livet. I min undervisning vill jag möta varje person med mjukhet och nyfikenhet. Lust, energi och glädje skall kännas i yogasalen!

Maria EdströmME: Maria Edström
Certifierad Iyengar Yogalärare

Min yogaresa började redan i 15-årsåldern, men min yogarlärarresa startade först 2015, för Ingrid Engström i Björkekärr.

Har nu undervisat på Iyengaryogacenter (fd Yoga Nu) sedan hösten 2016 och blev certifierad Iyengaryogalärare Introdoctory level 2 hösten 2018.

Jag tror på att träna inre och yttre balans på mattan för att sedan praktisera i vardagens sammanhang. Att utöva Iyengar yoga erbjuder en möjlighet till självkännedom, glädje och välbefinnande, oavsett förutsättningar och ålder. 

– Det är en ära att få leda klasser där vi utforskar yogans möjlighet tillsammans.

Anna-Klara Sjögren

KS: Klara Sjögren
Certifierad Iyengar Yogalärare

Klara prövade Iyengaryoga 2001 i Australien och kände att det var ett utmärkt sätt att arbeta med sig själv och utvecklas både fysiskt och mentalt. Iyengaryoga har en genomtänkt pedagogik som minskar risken för skador och gör att alla kan vara med på sin nivå.

Efter att ha tränat Iyengaryoga i många år går nu Klara tredje året på lärarutbildningen.

– Yogan är som en superkraft som gör oss starkare, smidigare och mer harmoniska utifrån våra egna förutsättningar.

FL: Fanny Lefebvre
Lärarkandidat

Fanny började träna yoga när hon flyttade från Frankrike till Sverige 2008 och har fastnat för Iyengar-metoden sedan 2010.
 

Iyengaryoga har fokus på tydliga instruktioner och möjligheten att anpassa ställningarna till varje elevs behov. Detta gav möjlighet till Fanny att minska stelheten i axlarna och höfterna samt använda yogan som ett fantastiskt sätt att träna kroppen och själen. 

Idag har yogan blivit Fannys bästa vän och den finns alltid tillgänglig för att kunna ladda energi, hitta tillbaka till sitt inre lugn samt hantera alla stressiga stunder i vardagen

-Yogan har hjälp mig att förbättra min inre balans, min stabilitet samt att känna mer kärlek till mig själv. Med tydliga instruktioner och anpassad hjälpmedel kan alla träna yoga och förbättra sin inre harmoni både i kroppen och i själen.

MB

MB Mathias Bengtsson

Certifierad Iyengar Yogalärare

 

Mathias började med Iyengaryoga 2014 och fastnade direkt för de tydliga instruktionerna, fokus på linjering och att ställningarna kan anpassas till den nivå man har för stunden. Efter att ha genomfört en ettårig fördjupningskurs så började han yogalärarutbildning 2018 och arbetar nu med förberedelser inför första certifieringen. 

– Yoga är ett verktyg för alla delar av livet och det är inte bara på mattan man har nytta av de färdigheter som man lär sig genom de fysiska ställningarna. Att fokusera på det som är här och nu och ständigt arbeta med personlig utveckling är några av de hörnstenar som jag fokuserar på.

– Att träna yoga är ett ypperligt sätt att kombinera fysisk träning med inslag av mental träning och avkoppling och jag hoppas  genom min undervisning att dela med mig av de insikter som jag har fått genom både yogakurser och min egen praktik.

ML:Bianca Amoruso Wennerby 

Lärarkandidat

Jag har börjat min resa med Iyengar Yoga när jag var barn. Min mamma hade alltid sin yogamatta framme och hade sin praktik hemma. Jag spanade på henne i smyg och så småningom blev jag kär i Yoga. Jag gjorde min första lektion på Iyengar Yoga 2002 och där kände jag att jag hade hittat ett underbart sätt att ta hand om mig själv! Yoga ger mig alltid stöd och rätt verktyg när livet stormar. 

 

Jag kommer från Italien och jag har praktiserat Iyengar Yoga med olika Iyengaryogalärare från olika delar av värden och fått olika perspektiv och sätt att praktisera. Yoga och människokroppen är min passion! Jag brinner för människor och medicin och har därför även utbildat mig som naturläkare och expert inom hälsa. Min största önskan är att ge människor glädje i livet, hälsa och förutsättningar för att göra resan på vår jord så rolig och så givande som möjligt! Jag vill så gärna dela min passion med er!